Actualitzat 29/03/2016 17:45

Paco León parla de sexe i amor al seu nou film: "Pensem que som molt moderns i no és així"

Previa YoutubeCargando el vídeo....

EUROPA PRESS

El director allibera les fantasies sexuals reprimides a 'Kiki, el amor se hace', als cinemes aquest divendres 1 d'abril

   MADRID, 29 Març (EUROPA PRESS)

"Pensem que som molt moderns i en realitat no és així", ha manifestat el cineasta i intèrpret Paco León, que allibera les fantasies sexuals reprimides al seu tercer film, 'Kiki, el amor se hace', que compta amb cares com Belén Cuesta, Candela Peña, Natalia de Molina i Álex García, i arriba als cinemes aquest divendres 1 d'abril.

   Després de dirigir a la seva mare a 'Carmina y amén', seqüela de 'Carmina o revienta', el director ha deixat a una banda el tema de la mort per enfrontar-se a una història coral que aborda "el sexe lligat a l'amor", un "gran tema" que, segons ha explicat aquest dimarts durant una entrevista concedida a Europa Press, suposa una "oportunitat" per parlar de temes en què creu i que fins i tot practica: "La diversitat, la llibertat i el sexe com una cosa molt positiva i natural".

   Preguntat per la reacció que pot provocar una pel·lícula que parla obertament de sexe, Paco León, que protagonitza una de les històries d'aquest film, ha assenyalat que aquesta cinta no pretén escandalitzar i afirma que hi ha qui podrà ruboritzar-se, però també qui pensarà en "Disney" perquè "hi ha gent per a tot".

   Tot i això, en una de les escenes, el personatge que interpreta l'actriu Belén Cuesta pronuncia una sentència que, segons ha assenyalat el cineasta, és una característica "extensible" a la resta d'Espanya: "Madrid no és tan moderna com sembla".

   En aquest sentit, fa referència a una "dicotomia i dualitat". "És molt moderna, molt universal i molt canalla, però també molt provinciana, molt pagerola i de poble. No és ni bo ni dolent, no és una crítica", argumenta León, que està convençut que Espanya està preparada per "entendre i gaudir" aquesta pel·lícula "sense prejudicis".

   "Tothom ve d'un 'quiqui', una altra cosa és que se'n parli més o menys", ha justificat el director, que ha precisat que la seva intenció no és reivindicar i que, de fet, li costa obrir "en termes de manifest". "Per a mi és un exemple de com viure una cosa amb naturalitat, tant de bo serveixi d'exemple", sosté.

   'Kiki, el amor se hace' tracta també de mostrar una realitat que, segons afirma Paco León està a tot arreu. "Tot ho fem per follar, fins i tot per elegir la carrera o la roba que et poses, hi ha aquesta part animal que pots acceptar o no, però hi és. Ens aniria més bé si ens comportéssim com aquells micos que ho solucionen tot amb el sexe, que no es barallen", ha recalcat.

   L'actriu Belén Cuesta, que apareix en alguns dels grans èxits de comèdia del cinema espanyol dels últims mesos, com 'Vuit cognoms catalans' o 'El pregón', dóna vida al personatge "que menys problemes té amb la seva sexualitat, a qui no genera cap tipus d'incomoditat o pudor", segons ha explicat a Europa Press amb motiu de la presentació del film.

   "De la mateixa manera que hi ha qui s'escandalitza per tot, hi ha qui no té cap tipus de problema i això és honest, digne d'admirar, és una sort no tenir aquest problema. No des de la grolleria, sinó des de la tranquil·litat absoluta", explica.

Previa YoutubeCargando el vídeo....

ÁLEX GARCÍA: "L'AMOR ESTÀ PER SOBRE DE TOT"

   Álex García i Natalia de Molina interpreten una parella en el seu primer any que ha d'afrontar-se a les fílies sexuals exòtiques i estranyes d'ella i que posa de manifest el "leitmotiv" de la pel·lícula, tal com assenyala a Europa Press l'actor: "L'amor està per sobre de tot".

   L'intèrpret creu que aquesta pel·lícula suposa "un pas" perquè la societat actual ve d'una generació "molt bloquejada", en què el dol després de la mort de la parella era "obligatori", especialment per a la dona. "Estem a poc a poc obrint ments", ha dit.

   "Quan el sexe i l'amor estan junts és la millor combinació", ha destacat per part seva De Molina, que creu que "en aquesta pel·lícula és més el que es diu i el que s'explica que el que es veu". "Estem en una societat que sembla lliure i que en el fons som cada vegada més puritans. Hauríem de tenir prejudicis amb temes més nefastos per a la humanitat", afegeix l'actriu.

   Tots dos coincideixen en el "talent" de León, de qui destaquen la "humilitat". "Té el carrer a dins i això es veu a les seves pel·lícules", ha destacat De Molina, mentre que García en destaca l'empatia.

   Luis Callejo i Candela Peña donen vida a un matrimoni que s'enfronta a la falta de comunicació i d'entesa que hi ha entre ells i amb un mateix. Ella és algú "misteriós", a qui León es referia com "una Isabel Huppert gitana", tal com recorda l'actriu en declaracions a Europa Press.

   Els dos actors creuen que en el sexe Espanya ha retrocedit "molts passos" i lamenten la poca visibilitat als mitjans. "Per què admetem amb tanta facilitat la violència i no una parella fent l'amor a la televisió?", es pregunta Callejo, a la qual cosa Peña afegeix el masclisme que hi ha a l'hora de mostrar certes parts del cos femení o masculí. "No som lliures i tenim molts de prejudicis. Vivim en una societat que és un cagarro", ha criticat l'actriu.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés