Actualitzat 08/03/2016 13:35

El Museu Egipci relata en una exposició el mite del déu Osiris

Presentación de la exposición 'Osiris. Déu d'Egipte' en el Museu Egipci
EUROPA PRESS

BARCELONA, 8 Març (EUROPA PRESS) -

   El Museu Egipci de Barcelona relata en l'exposició 'Osiris. Déu d'Egipte. L'ésser que roman perfecte' el mite del primer Rei momificat i renascut, que és considerat el "més popular" en la religió i cultura de l'antiga civilització egípcia, ha explicat el conservador i comissari, Luis Manuel Gonzálvez.

   Al costat del president de la Fundació Arqueològica Clos, Jordi Clos, i la directora de la fundació Maixaixa Taulé, Gonzálvez ha explicat que Osiris és "un dels déus més importants del panteó egipci", a partir del qual es va començar a practicar el ritu de la momificació per garantir el pas al més enllà i instaurar el dret de successió dels monarques.

   L'exposició, que es podrà visitar des d'aquest dimecres i fins al 30 de juny, es troba a la planta baixa del museu, que ha dividit aquest espai en dues parts per poder abordar exposicions monogràfiques i temporals a partir de lectures de peces i documents de la col·lecció.

   Així, els organitzadors han ressaltat que inauguren un nou espai d'exposicions que permetrà dinamitzar l'oferta de l'entitat amb una sèrie d'exposicions temporals que seguiran la programació ja dissenyada.

LA MEITAT DE PECES INÈDITES

   La d'Osiris, conviu al costat de l'exposició dedicada a la troballa de Tutankamon, i té un 50% de peces inèdites, entre les quals destaca un sarcòfag d'època ptolemaica del segle III a.C., a més d'altres estàtues, amulets i ceptres.

   CaL ressaltar que el sarcòfag és d'Unnefer, fill de Padiset i de Shepsesamontakheret, i és una peça de fusta estucada i pintada que ha estat adquirida fa poc per la fundació en una subhasta internacional.

   Gonzálvez ha remarcat que Osiris és considerat "el Déu del més enllà" que, després d'haver estat assassinat i esquarterat va aconseguir renéixer i seguir regnant al més enllà com a jutge suprem dels aspirants a la vida eterna.

   "Si d'algun Déu es troben imatges és d'Osiris, que ha estat un dels més coneguts", i la seva importància s'equipara a la del faraó Ramsès II, ha explicat el comissari, que ha remarcat que l'exposició arrenca amb una explicació dels atributs del Déu.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés