Publicat 31/03/2017 12:59

El Meam incorpora al seu pati un "quadre en moviment" de l'iranià Behdad Rezazadeh

Fotograma d''OmniricuM', de Behdad Rezazadeh
MEAM

BARCELONA, 31 març (EUROPA PRESS) -

El Museu Europeu d'Art Modern (Meam) de Barcelona ha incorporat al seu pati d'accés un "quadre en moviment" del cineasta iranià Behdad Resazadeh, en forma de vídeo-obra acompanyada per una melodia que mostra que l'odi genera més odi, ha anunciat el museu aquest divendres en un comunicat.

L'obra, creada específicament per al museu, s'instal·larà de forma permanent i porta per títol 'Composició molecular formada en la ment d'un nen sarraí en disparar la pistola d'aigua contra les flames provocades per un bombardeig massiu. PD: la pistola està carregada de petroli'.

Amb la peça, l'autor mostra la guerra al Pròxim Orient des dels ulls d'un nen, i amb la melodia que sona de fons, Rezazadeh pretén "hipnotitzar i atreure a qui contempli el quadre", ha explicat el cineasta, que ha plantejat aquesta música com un cant de sirenes.

L'obra s'exposa en una gran pantalla de 3 metres d'ample i 2 d'alt al pati d'accés al Palau Gomis, que alberga el museu, i s'ha plantejat com un "llenç que cobra vida, que anirà canviant per formar una col·lecció d'obres en moviment", ha explicat Rezazadeh.

VIATGE LABERÍNTIC D''OMNÍRICUM'

En aquesta mateixa pantalla es podrà veure de forma permanent una vegada al dia el llargmetratge 'OmníricuM', en el qual Rezazadeh ha treballat set anys.

La pel·lícula, que s'ha estrenat en el Meam, planteja un viatge surrealista pels carrers laberíntics de Kashi/Benarés, ciutat santa del nord d'Índia, "un viatge a un lloc exòtic que barreja aventura, suspens, fantasia, filmació de guerrilla i noves formes d'experimentació cinematogràfica", segons el museu.

El recorregut gira entorn d'un membre dels Sadhu Aghori --els ascetes que practiquen el canibalisme--, que emprèn un viatge a través d'un ritual màgic en una cova del desert i al costat del riu Ganges i, en un estat de trànsit, inicia un recorregut pels ulls d'una jove guerrera.

A més d'aquestes dues obres, la pantalla que s'ha instal·lat al pati del museu tindrà altres obres en el futur que faran que es converteixi en una finestra cap a altres llocs i un punt de trobada entre Orient i Occident", ha afirmat el Meam.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés