Actualitzat 29/02/2016 12:46

Mario Gas i Roger Peña creen un "Frankenstein polític" en la sàtira 'El recanvi' al Borràs

Iván Morales, Mia Esteve, Roger Peña y Mario Gas
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 Febr. (EUROPA PRESS) -

   El director teatral Mario Gas i l'autor Roger Peña juguen a "construir un Frankenstein polític" amb la sàtira teatral 'El recanvi', d'Entresòl Produccions, que podrà veure's del 16 de març al 3 d'abril al teatre Borràs de Barcelona, on despullen corrupció i poder amb la interpretació d'Iván Morales i Mia Esteve.

   En roda de premsa aquest dilluns, Peña ha explicat que l'obra proposa la creació d'un líder polític des del no res: "Un home gris, transparent i sense ser perillós per a ningú és posat al capdavant d'un aparell polític".

   "Pretén ser una faula i una sàtira sobre la capacitat corruptora del poder i el germen de la maldat que tots portem dins esperant que algú ens sàpiga sacsejar", ha explicat Peña, que aspira a posar sobre la taula que els fils estan moguts per persones sense cara des de dalt.

MERES MARIONETES

   "La gent que ens posen a dirigir, Pedro Sánchez, Mariano Rajoy i Angela Merkel, són meres marionetes controlades per poders com el Club Bilderberg, l'Església i poders fàctics que dirigeixen les nostres vides, i aquests no són res més que els seus secretaris", ha explicat Peña, que en la seva comèdia tracta d'aconseguir que un d'aquests secretaris sigui d'allò més popular.

   Peña ha avisat que aquest personatge no és ni Albert Rivera ni Pablo Iglesias, tot i que l'obra sí apunta el fet que hi ha nous grups polítics, mentre que Mario Gas ha assenyalat que el que és més interessant de l'obra "no és tant la crítica conjuntural d'algunes noves formacions aparegudes davant de la política convencional, sinó sobre aquests poders fàctics".

   Gas ha considerat que el control per part d'aquests poders és "la terrible història que es viu en les democràcies occidentals", i que es posa de manifest en un diàleg molt ràpid, àgil i amb molta mala llet, on al final un dels dos personatges és el gran perdedor.

   "No és una crítica a aquelles forces emergents que intenten tornar el poder assembleari al poble, sinó a les estructures que s'infiltren per pervertir aquest poder", ha explicat Gas, convençut que la manipulació política pot procedir de llocs molt sofisticats amb tal que el poder continuï en mans de les elits.

   Gas ha celebrat "la feliç coincidència" que suposa que l'obra arribi a l'actual moment polític, i ha avisat que l'obra planteja el tema de la metàfora, sense noms concrets, de manera que els espectadors han de trobar les baules.

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

   Roger Peña estarà els dies abans, del 2 al 13 de març, al Borràs amb la proposta 'Ningú et coneix com jo', interpretada per Míriam Marcet i Xavi Saez, que és un thriller psicològic amb un rerefons bolcat en la violència de gènere, l'amor, el desamor i la possessió.

   L'espectacle se situa en un dipòsit de cadàvers on s'ha de fer una autòpsia: "Les coses canvien de sobte", ha avisat Peña, que ha invitat l'espectador a descobrir que res és el que sembla.

   La idea d'aquesta peça se li ha passat veient un documental sobre la professió forense, on una de les entrevistades explicava que un dels seus somnis recurrents era que se li despertava un cadàver: "He jugat amb el factor oníric d'aquest món", ha dit Peña, que juga totalment amb les emocions en aquest duel d'actors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés