Actualitzat 15/09/2016 15:07

El Lliure obrirà temporada amb una obra controvertida de ciència-ficció 'L'inframón'

L'inframón
ROS RIBAS

Realitat virtual i pedofília s'ajunten en la trama del muntatge

BARCELONA, 15 set. (EUROPA PRESS) -

L'obra de ciència-ficció 'L'inframón', escrita per Jennifer Haley i dirigida per Juan Carlos Martel, obrirà la temporada al Teatre Lliure de Gràcia a Barcelona després de passar pel barri el juliol passat en el marc del festival Grec 2016.

El director i els protagonistes de l'obra Andreu Benito i Mar Ulldemolins han presentat en roda de premsa aquest dijous el muntatge, que es podrà veure del 21 de setembre al 16 d'octubre, i han assegurat que una vegada es veu, "crea debat".

Es tracta de la premiada obra 'The Nether' que pertany a la dramaturga estatunidenca, interessada per l'ètica a l'àmbit de la realitat virtual i per l'impacte de la tecnologia en les nostres relacions humanes, la identitat i el desig.

L'ètica i la moral són conceptes que brillen en aquesta obra en la qual s'explica si s'haurien de poder complir els somnis ocults de les persones tot i que sigui en un món virtual, ja que es tracta de viure una 'realitat però virtual' i cometre delictes com la pedofília quedant tots impunes.

ENTRE DOS MONS

La peça es mou entre dos mons i mostra un nou país de les meravelles virtual que proporciona la immersió sensorial total en la qual es pot elegir una identitat i gaudir de tots els capritxos.

Ambientada en l'època victoriana, gràcies a l'escenografia es distingeix fàcilment quan es troben en el món virtual en què els espectadors quedaran sorpresos amb el desenvolupament dels esdeveniments.

El primer món és una realitat opaca en què una detectiu interroga al creador d'un regne virtual en què els desitjos més ocults es poden complir sense patir les conseqüències.

El segon món és el regne virtual en què pots olorar i tocar i en què els usuaris adults connectats des del món real poden crear avatars i elegir el sexe o l'edat.

El repartiment té dues nenes actrius que intercanvien el mateix paper, de les quals, tant els seus companys com el director, han afirmat que calia que fossin expressament petites per poder imaginar les situacions que ocorren com reals.

La investigació del regne, les seves activitats realistes i com podrien ser en una altra vida, és un terreny ètic relliscós que obligarà als espectadors a afrontar preguntes inquietants sobre els límits de la realitat, perquè com ha dit Martel, "la realitat, supera la ficció".

Al debat de la realitat virtual se suma el debat de les xarxes socials i de l'ús d'internet a la societat actual, que com ha dit Ulldemolins, sembla que en ocasions algunes persones ja ho utilitzen "per viure una altra vida".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés