Publicat 11/05/2016 14:23

L'Institut del Teatre i la Diputació reflexionen sobre teatre i municipi en un llibre

Parte del equipo de la publicación de 'Teatre i Municipi a Catalunya'
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

L'Institut del Teatre (IT) i la Diputació de Barcelona han publicat 'Teatre i Municipi a Catalunya', una reflexió que recull les idees principals de les 'Jornades Teatre i Municipi de Terrassa' el 2013 sobre la relació entre els equipaments teatrals municipals i les arts escèniques.

La directora de l'IT, Magda Puyo, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que la publicació ha sortit a la llum després de gairebé tres anys, però encara "té moltes reflexions i comentaris vigents".

PARLAR DE LA CRISI

Puyo ha destacat que el tema central del llibre és la crisi: "S'explica a través de dos sentits, un que seria l'estructural, i l'altre, el final del desenvolupament escènic a Catalunya".

'Teatre i Municipi a Catalunya' és un llibre que recull "més de 50 veus que diuen coses interessants", ha anotat el gestor cultural i membre de la Diputació de Barcelona, Eduard Miralles.

Miralles ha destacat que la publicació explica "exhaustivament com la demagògia ens ha fet pensar que la crisi és resultat d'una malversació dels fons, i es detallen condicions indispensables del sistema teatral català".

PORTACELI, SITJÀ I ALBERTÍ

Pensat com una memòria de les reflexions de persones del món teatral com Xavier Albertí, Jaume Colomer, Hermann Bonnín, Jordi Duran, Borja Sitjà, Carme Portaceli i Jordi Giramé, el llibre recull temes com la producció i la gestió, entre d'altres.

Puyo ha expressat que el llibre "no és un manual sinó una caixa d'eines per trobar noves maneres de combinar els elements que hi ha".

Com a directora, ha afegit en relació amb el llibre que l'IT té la funció de formar, investigar, reflexionar i protegir el patrimoni, a més de "transferir el coneixement a la ciutadania".

TAULA RODONA

Després de la roda de premsa, ha tingut lloc una taula rodona moderada per la directora de la revista 'Entreacte', Carme Tierz, que ha dialogat amb el director d'Atrium de Viladecans (Barcelona), Jaume Antich, el gerent del Kursaal de Manresa (Barcelona), Jordi Basomba, i la directora del Teatre Principal d'Olot (Girona), Tena Busquets.

Busquets ha criticat que la Generalitat "s'hagi carregat qualsevol intent de xarxa i d'ecosistema entre els teatres municipals, cosa que seria la base per tenir uns potents equips nacionals".

El cap de l'Àrea de Difusió i Cooperació Artística de la Conselleria de Cultura, Toni Cabré, ha explicat que la voluntat del departament és "aconseguir que els públics s'impliquin i tinguin accés a les propostes que desitgen".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés