Actualitzat 13/09/2016 15:29

L'espai gastronòmic "surrealista" Òpera Samfaina obre les portes per divertir i entretenir

ÒPERA SAMFAINA LICEU FEU OK
EUROPA PRESS/REMITIDO

Té 950 metres quadrats repartits en cinc àrees i una inversió de 4,2 milions d'euros

BARCELONA, 13 set. (EUROPA PRESS) -

L'espai gastronòmic-cultural "surrealista" albergat al Gran Teatre del Liceu i liderat per l'empresa Tast Barcelona ha obert les portes aquest dimarts en el cor de La Rambla, enclavat a l'antic Espai Liceu, en un projecte de 4,2 milions d'euros amb 950 metres quadrats repartits en cinc àrees temàtiques que aspiren a divertir i entretenir: Rocambolesc, Vermuteria, Odissea, Diva i Mercat, creats per l'artista Franc Aleu.

En roda de premsa aquest dimarts, el director general de Tast Barcelona, Jordi Armengol, ha explicat que aquest concepte "tan innovador" ha creat moltes confusions i ha mogut moltes teories, el que ha celebrat que invitarà els ciutadans a acostar-se a conèixer l'espai, tot i que ha rebutjat que sigui un restaurant dels germans Roca: "Ells participen més en un concepte d'assessorament, oferta de productes locals i receptes catalanes".

"És una experiència d'oci gastronòmic: una altra pota molt important a més de l'escenografia i la gastronomia és l'animació en col·laboració amb l'equip de l'animador Joan Gràcia", ha concretat Armengol, amb una oferta dirigida especialment al públic local esperant difondre el seny i la rauxa, però conscient que el projecte cridarà també l'atenció dels turistes.

Segons ha dit, el guió de l'espai, que ha estat en proves l'agost, es basa en una història surrealista i inventada de la història catalana: "No volem avorrir a ningú culturitzant, sinó divertir, emocionar i entretenir la gent", ha dit Armengol, satisfet que el públic en proves hagi respost satisfactòriament a les provocacions de l'Òpera Samfaina.

UNA EXPERIÈNCIA EN CINC ESPAIS

Franc Aleu --escenògraf de la Fura dels Baus-- ha explicat que l'espai Odissea catalana és un nét gamberro del projecte fet amb els Roca, 'El somni', que "va ser tant, tant, que al final no ha estat, i que no es va poder compartir amb molta gent", mentre que aquest podrà ser experimentat per molts ciutadans, a un preu assequible, d'una manera molt simpàtic.

El cuiner Joan Roca ha explicat que tenien pendent fer un projecte més "prêt-à-porter", que pogués arribar a una major part de públic, i que fos molt creatiu, amb Catalunya al centre i també molt d'humor: "Sense pretendre cuinar nosaltres, sí volíem participar d'alguna manera", ha afegit.

Concretament, Odissea reprodueix 'El somni' en 28 minuts, amb la història de Catalunya, i un tast de tapes i vins vinculats a aquesta; però Òpera Samfaina també ofereix als seus visitants La Vermuteria, que és un preàmbul amb una oferta de tapes tradicionals --com anxoves, olives, patates braves-- i La Diva, que és el cor de l'espai en forma de cova plena de sorpreses i amb una barra solidària, una barra de cerveses, una barra de vi i una taula temàtica.

L'Òpera Samfaina també inclou els espais Rocambolesc: gelateria amb firma de Jordi Roca, i el Mercat: que és el tancament de l'experiència amb una proposta a base de productes locals, com embotits, lactis, verdures i dolços als quals es té accés il·limitat mitjançant una polsera adquirida a l'entrada.

El projecte --del qual es recomana com a mínim experimentar dos espais-- podrà degustar-se al complet per entre 25 i "trenta i llargs" euros, i es planteja a la llarga exigir un consum mínim per evitar que s'abarroti de curiosos que entorpeixin l'experiència.

El Liceu ingressarà 220.000 euros anuals en concepte de lloguer d'aquest espai per part dels inversors de Tast Barcelona, una quantitat susceptible d'incrementar-se en funció de la facturació, i en una quantitat que multiplica per deu els ingressos que rebia el teatre fins ara per l'antic Espai Liceu.

VESSANT SOCIAL

L'espai té també una vocació solidària de la mà d'una barra amb tapes creades per Carles Abellan, Nandu Jubany, Abert Adrià i Christian Escribà --cuiners que se n'aniran rellevant-- i els beneficis estaran destinats al Casal dels Infants del Raval i a la Fundació Joan Salvador Gavina, i que també aspira a la rehabilitació de La Rambla, extrem que ha celebrat el regidor de Comerç de l'Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín.

El director general del teatre, Roger Guasch, ha defensat que el Liceu va elegir aquest projecte de cuina local per davant d'una barra de tapes, una botiga esportiva i un restaurant clàssic, i que ha apostat per aquest espai d'"experiència gastronòmica" vinculat a escenografies perquè ofereix una vivència molt diversa del Liceu i perquè permet rehabilitar La Rambla.

El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, ha aplaudit la iniciativa, a més del fet que estigui auspiciada pel Liceu, i ha afegit que no és obvi que una institució d'aquest calat s'impliqui en un projecte tan arriscat i ambiciós, actitud que els honra, ha dit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés