Publicat 03/02/2016 12:25

Les festes d'hivern de Barcelona obriran amb un espectacle de llum i làsers

Noche de los museos en Barcelona.
ICUB

La ciutat s'omplirà de "llum i tradició" per Santa Eulàlia amb Mataró com a ciutat convidada

BARCELONA, 3 febr. (EUROPA PRESS) -

Les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona, considerades les festes d'hivern de la ciutat, obriran amb un espectacle de música amb pèndols de llum i làsers, que donarà el tret de sortida als Protocols de l'Àliga de la ciutat dijous que ve 11 de febrer.

Ho han anunciat la comissionada de Cultura de l'Ajuntament, Berta Sureda, i la directora de Festes de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), Marta Almirall, que han destacat que fins al diumenge 14 de febrer Barcelona s'omplirà de "llum i tradició" amb el Seguici Festiu de Mataró com a ciutat convidada.

Com cada any, s'uneix a la celebració el festival Llum BCN, que la directora de Festes de l'Icub, ha definit com un "aparador dels professionals i artistes relacionats amb la llum i les noves tecnologies".

El festival, que aquest any supera la seva V edició, omplirà durant tres dies patis i places de Ciutat Vella amb 24 instal·lacions lumíniques creades per escoles i professionals del disseny.

Per poder visitar aquestes activitats, els organitzadors han creat tres itineraris, el del Mar, la Catedral i el carrer Montcada; tots ells senyalitzats amb llums de diferents colors que guiaran els visitants pels patis il·luminats.

A diferència d'anys anteriors, l'espectacle inaugural no es farà amb 'mappings' sinó amb llums i làsers que marcaran el començament d'un desplaçament col·lectiu de l'àliga fins a la basílica de Santa Maria del Mar, on també es farà un ball amb gegants.

'COLLA DE DIABLESES'

El primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Mataró, Joaquim Fernández, ha celebrat l'ocasió, i ha destacat que els gegants i capgrossos "poques vegades surten de la ciutat, i si ho fan és per a esdeveniments importants".

El seguici de les cercaviles de Mataró comença amb la colla de les diableses, la primera i única formada només per dones, que conviden la gent a ballar sota d'un paraigua de foc, i darrere els segueixen un drac gran, un altre de més petit i un que s'ha convertit en el més "entremaliat" de tots, ha explicat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés