Publicat 14/11/2016 16:10

L'American Space Barcelona promourà l'intercanvi cultural amb els Estats Units

BARCELONA, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

L'American Space Barcelona (ASB), integrat a la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra en el districte de Sant Andreu, s'ha inaugurat al matí d'aquest dilluns amb l'objectiu de promoure l'intercanvi cultural i el diàleg entre Barcelona i els estats Units d'Amèrica (EUA), ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Marcos Mandojana.

"Volem que sigui un espai innovador, dinàmic i interactiu", ha explicat Mandojana, on l'ús de les tecnologies punteres --material informàtic Apple, impressores 3D, Lego Mindstorm, etc.-- juga un paper fonamental, des de la robòtica, a la programació passant per la impressió en 3D i activitats relacionades amb el moviment 'makerspace' per fomentar l'aprenentatge informal i incentivar el creixement professional.

Els programes, activitats i tallers que es realitzaran en aquest espai seran gratuïts i estaran oberts a tot el públic, tot i que aniran especialment dirigits a estudiants de secundària i universitaris.

El programa està estructurat en quatre pilars: Facilitar informació sobre els EUA, promoure l'ensenyament i l'aprenentatge de l'anglès, assessorar acadèmicament per estudiar en aquest país i programació cultural.

Als últims dies ja s'han posat en marxa algunes de les activitats com xerrades sobre les eleccions o l'ofici del periodisme impartides per experts, tallers de disseny de videojocs i també tallers d'impressió 3D, entre d'altres relacionats amb la tecnologia.

"SUPERAR ESTEREOTIPS"

Una de les missions del consolat dels Estats Units des de la seva instal·lació a Barcelona el 1797 és acostar els dos països i amb la creació d'aquest espai "s'ha fet un pas important", ha confessat Mandojana, que ha afegit que volen oferir una varietat de perspectives sobre els EUA i arribar a un públic que no està exposat a aquestes de manera habitual.

Tot el programa té l'objectiu principal de "superar estereotips, prejudicis, idees preconcebudes", ha explicat el tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, que ha posat com a exemple la reacció d'Europa davant del resultat de les recents eleccions nord-americanes.

"No s'ha entès o ens ha agradat poc", ha dit Collboni, que ha considerat que s'ha generalitzat a tota la societat nord-americana quan és tan plural i amb diversos punts de vista com les altres, i aquest és un altre dels objectius dels American Space, explicar que hi ha molts EUA i no confondre el govern amb el seu poble.

Collboni ha explicat que aquest centre s'ha obert en un espai "ple de simbolisme", ja que era una zona industrial reconvertida ara per a usos culturals en una aposta de l'Ajuntament per crear més equipaments accessibles als ciutadans de Sant Andreu, un barri d'arrels obreres, així com la resta de la ciutat.

L'ASB és el tercer centre d'Espanya, després de València (2014) i Madrid (2015), i se suma a la resta de 750 espais ubicats en 169 països que l'any passat van obtenir més de 16 milions d'usuaris, i està finançat per del Departament d'Estat del Govern dels EUA, a través del consolat general, i per l'Ajuntament de Barcelona.

En la jornada inaugural, l'ASB ha convocat 80 estudiants de primer de l'ESO de l'institut Doctor Puigvert de Sant Andreu per portar a terme una de les primeres activitats, sota el nom de 'Youth Innovation Day', organitzat conjuntament amb el Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés