Actualitzat 23/03/2017 15:57

El Grec projecta intercanvis amb Atenes, Singapur, Melbourne, Nova York i Àfrica

El director del Festival Grec, Cesc Casadesús
EUROPA PRESS

Produccions del festival es veuran en aquestes ciutats i espectacles d'aquestes ciutats vindran a Barcelona

BARCELONA, 23 març (EUROPA PRESS) -

El Festival Grec de Barcelona farà un viatge per ciutats de tot el món que començarà aquest 2017 per Atenes i seguirà en els pròxims anys amb Singapur, Melbourne, Nova York, Mèxic, Bogotà, Santiago de Xile, Buenos Aires, Sao Paulo i alguna ciutat africana, ha anunciat aquest dijous en roda de premsa Cesc Casadesús, director del festival des del novembre passat.

Casadesús s'ha proposat imprimir un caràcter més internacional i mediterrani al festival: "Tenim tendència a anar cap al nord. Proposo un viatge cap a l'est, anant a buscar el sol, fent una volta pel món", ha descrit.

La citada novetat és una de les seves apostes més visibles per a la nova edició del festival, que tindrà lloc entre l'1 i el 31 de juliol, amb aportacions i projeccions deixades per l'anterior director, Ramon Simó.

El viatge començarà a Atenes, col·laborant amb el centre cultural Onassis i el Festival d'Atenes i Epidauro --el teatre en el qual precisament està inspirat el Teatre Grec--: aquest 2017 convidaran creadors grecs al Festival Grec, el 2018 es veuran produccions del Grec en aquests espais d'Atenes i, a més, faran coproduccions.

La col·laboració amb cada ciutat permetrà mostrar aspectes concrets que formaran part d'un relat que estarà present en el festival de cada any: en el cas d'Atenes, farà que el Grec 2017 se centri en el Mediterrani, el concepte de viatge, les migracions, el comerç i l'intercanvi.

El 2018, la col·laboració amb el Festival de les Arts de Singapur parlarà sobre democràcia, globalització i poder econòmic alhora reflectirà la realitat de l'Àsia actual; mentre que 2019 estarà centrat en el Pacífic amb dues ciutats: Melbourne i Nova York, parlant d'ecologia, lideratge i cultures dominants, sense perdre de vista Donald Trump.

El viatge seguirà el 2020 per Llatinoamèrica: Ciutat de Mèxic, Bogotà, Santiago de Xile i Buenos Aires seran el pretext per parlar d'espiritualitat i l'home; i encara que no està definit, Casadesús li agradaria que el viatge pogués acabar el 2021 passant per Sao Paulo i alguna ciutat africana per tractar el postcolonialisme, la identitat i la tribu.

QUATRE LÍNIES I TRES FESTIVALS

Aquesta és la gran aposta del nou director, encara que també s'ha marcat quatre línies per a la programació: tenir propostes artístiques excepcionals que provoquin impacte, donar suport al talent amb compromisos a mitjà termini que vagin més enllà del festival, teixir complicitats amb altres estructures públiques i privades de la ciutat, i finalment ampliar la base social especialment en el públic jove.

També s'ha proposat dividir el festival Grec en tres festivals que sumen un: Grec Montjuïc --amb programació popular en el Teatre Grec i més contemporània en el Teatre Lliure i el Mercat dels Flors--; Grec Ciutat --és a dir, les obres en sales de la ciutat, que vol que estiguin en cartell més temps--; i finalment, un altre amb el nom provisional de 'Crec', que connecti amb les fàbriques de creació de la ciutat perquè donin lloc a projectes fora del mes de juliol.

L'Ajuntament de Barcelona destinarà al Grec 250.000 euros més aquest any, ja que "és la proposta estrella de l'Institut de Cultura i la que demana més il·lusió i recursos", ha destacat el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, que ha especificat que el festival comptarà amb un pressupost de 3,2 milions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés