Publicat 06/07/2016 13:38

Grec acull la reflexió sobre relacions personals de la Kibbutz Contemporary Dance Company

Espectáculo 'If at all'
URI NEVO/FESTIVAL GREC

El festival tindrà una segona setmana amb força presència de la dansa i el circ

BARCELONA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El Festival Grec de Barcelona comptarà aquest divendres i dissabte amb l'últim espectacle de la companyia Kibbutz Contemporary Dance Company, 'If at all', del director i coreògraf Rami Be'er, que serà una reflexió sobre les relacions interpersonals i la vida en cercles, com la parella, la família i els amics, a través d'un espectacle de dansa amb 16 ballarins de tres generacions.

Segons ha explicat en roda de premsa aquest dimecres el coreògraf, una bona peça ha de parlar per si sola: "El que vaig intentar crear era la comunicació amb el llenguatge", ha dit Be'er, que convida l'espectador a extreure conclusions individuals.

La proposta estén una corda a l'espectador i permet que siguin "les seves memòries, associacions i sentiments" els que teixeixin el sentit de la peça, en una commovedora creació de tons figuratius i abstractes.

AUTOBIOGRAFIA TRÀGICA DEL COS

Alexander Vantournhout desplegarà en el festival una "autobiografia tràgica del seu cos", 'Aneckxander', una proposta que desenvolupa el nu i sense cap música externa, que va néixer a partir que algú li assenyalés que tenia el coll molt llarg --'neck' en anglès, d'aquí el títol--, i adonar-se que el seu tors era massa llarg, fet que el va portar a posar a prova el seu cos.

L'autor de l'espectacle ha explicat que va fer servir aquesta desproporció per preguntar-se com podia millorar el seu cos, cosa que fa a través de diversos aparells, com guants de boxa per engrandir unes mans petites o plataformes per prolongar les curtes cames: "Escribim una tragèdia que és un solo, i que vol destacar la persona en solitari davant de 200 o 300 espectadors".

DEBUT TEATRAL

L'excantant d'Standstill, Enric Montefusco, --que llançarà disc el setembre-- s'ha bolcat en el seu debut teatral 'Tata mala', on barreja gèneres i llenguatges en recerca de les avantguardes però sempre mantenint un vincle amb la cultura popular.

Amb un text en 'off', aquesta proposta indaga en la superació d'allò que "fa mal i fa por", com ferides de la infància que es desenvolupa en el si d'una família, on una nena té un entorn "complicat" i un germà que mor de petit que conté una reflexió sobre el bé i el mal.

La setmana tindrà, a més, una desena de concerts, així com la celebració del XI Obrador d'estiu de la Sala Beckett del 10 al 16 de juliol com a punt de trobada de la dramatúrgia internacional.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés