Actualitzat 14/07/2016 13:54

El Grec aborda la moral en el món virtual "contaminat" en l'obra 'L'inframón'

Artistas y creadores del Festival Grec de Barcelona junto al director Ramon Simó
EUROPA PRESS

Els xilens Teatrocinema reflecteixen la impunitat de la violència de gènere amb imatge i teatre

BARCELONA, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

El Festival Grec de Barcelona reflexionarà sobre la moral i l'ètica en el món virtual "contaminat" en 'L'inframón', una coproducció amb el Teatre Lliure que uneix un univers de ciència-ficció amb una trama detectivesca protagonitzada per l'actriu Mar Ulldemolins, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa el director de l'obra, Juan Carlos Martel.

L'espectacle, que podrà veure's al Teatre Lliure de Gràcia entre aquest divendres i diumenge, se situa en un "futur pròxim", en què la tecnologia ha avançat tant que Internet --anomenat Inframón-- permet olorar, tocar i sentir, i un dels negocis és crear un avatar i fer realitat els somnis.

Amb una detectiu protagonista que investiga delictes en aquest món virtual, l'obra planteja el dilema de què ocorre quan una persona crea un 'alter ego' virtual que és un menor, i aquest està sent tractat de manera dura i vexatòria; una situació que el director ha comparat amb alguns videojocs actuals en els quals es permet assassinar prostitutes i no passa res, "no és delicte perquè és virtual".

"No hi ha lleis que controlin l'obscenitat" a Internet, ha observat Martel, que ha reflexionat sobre la velocitat amb la qual està ocorrent l'actual revolució tecnològica, que no permet parar i pensar, i que justament és l'àmbit de negoci de cinc de les deu empreses principals de la borsa dels Estats Units.

TEATROCINEMA

El festival acollirà dues creacions de la companyia xilena Teatrocinema, que el director del Grec, Ramon Simó, ha destacat pel seu maridatge pioner entre imatge i teatre, i que estrenaran al Teatre Lliure de Montjuïc aquest divendres i dissabte 'La contadora de películas', una experimentació sobre l'art de narrar protagonitzada per una dona que explica històries en una salina del desert.

Aquest diumenge podrà veure's 'Historia de amor', una narració sobre un violador que reflexiona sobre l'abús de gènere i la impunitat amb la qual actuen alguns homes, ha explicat el director de les obres, Zagal, que ha afegit que a Xile l'abús de gènere és "d'una violència i presència tremenda", i que l'espectacle mostra la lluita de la dona, gairebé impossible de suportar.

DANSA

També en l'àmbit internacional, el Teatre Grec acollirà aquest divendres i dissabte l'Alonzo King Lines Ballet, una companyia de dansa amb un estil propi de reinterpretar la dansa clàssica, i que portarà a l'amfiteatre de Montjuïc les obres 'Writing Ground' i 'Biophony', ha explicat Simó.

La primera s'inspira en els poemes de l'autor Colum McCann i proposa un 'collage' amb música sagrada de tot el món, des de clàssica fins a oracions aràbigues, mentre que la segona usa una banda sonora natural, amb sons com tempestes o baralles entre animals, que els ballarins combinen amb les formes clàssiques, "reconnectant la civilització amb la naturalesa", ha relatat la companyia.

La Fundació Collado-Van Hoestenberghe portarà aquest cap de setmana a l'Arts Santa Mònica 'Si sabes lo que hay', una obra que situa l'espectador en una posició activa per reflexionar sobre la gran obediència que consideren que té la societat actual i en què el creador Ernesto Collado encarna un "xaman de l'Ikea", ha explicat la també dramaturga Barbara Van Hoestenberghe.

El festival acollirà el desè aniversari que celebra el Quartet Brossa amb un concert "eclèctic", que tindrà els artistes que han tingut com a col·laboradors de diferents arts escèniques, i 'Teatre en el temps', un projecte comunitari de moviment desenvolupat a l'Antic Teatre amb veïns d'edat avançada que recopilarà la seva feina dels quatre anys anteriors.

També podrà veure's una nit de tango de la mà del Quinteto Real, que homenatjarà els clàssics del tango aquest dilluns que ve al teatre Grec, i l'obra per a tots els públics 'Amour', que alerta de la curta distància entre la desafecció i l'amor incondicional, aquest cap de setmana al Mercat de les Flors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés