Actualitzat 06/10/2017 14:31

La Fundació Miró revisita el film 'The Way Things Go' amb artistes nascuts en el 80

Instal·lació de Serafín Álvarez en la Fundació Joan Miró
EUROPA PRESS

Quatre artistes coetanis a la creació del clàssic reversionen la pel·lícula

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

La Fundació Joan Miró de Barcelona ha revisiat el film artístic 'The Way Things Go', quan es compleixen 30 anys de la seva creació, amb una exposició que acull tres instal·lacions de quatre artistes coetanis a l'estrena de la pel·lícula, que han pres el clàssic com a "punt de partida".

Ho han explicat els comissaris de la mostra 'The Way Things Do', Martina Millà i Serafín Álvarez, en una roda de premsa en la qual han emfatitzat que les produccions no suposen una reversió de la pel·lícula, sinó una investigació conceptual.

Millà ha considerat una "síntesi de l'art després de la II Guerra Mundial" la pel·lícula dels artistes suïssos Peter Fischli i David Weiss, que documenta una llarga reacció en cadena en què materials i objectes interactuen en un magatzem.

Per la també responsable de Programes i Projectes de la Fundació Miró, el film es pot llegir en clau artística de l'art modern i contemporani amb l'esperit dels matèrics, geomètrics, alquímia, espiritualitat, escultures dinàmiques i l'art povera.

Els 80 van ser una "dècada frontissa", i aquesta pel·lícula va influenciar molts artistes en els 90, i l'objectiu de la mostra era entaular un diàleg amb la generació que va néixer quan es gestava aquest clàssic des de l'actualitat, ha dit Millà.

L'exposició, que projecta el film artístic, comença amb un documental poètic dels artistes Daniel Jacoby i Yu Araki que, sota el títol 'Mountain Plain Mountain', recrea una carrera tradicional japonesa de cavalls.

En aquest estadi, l'últim lloc del món on se segueixen celebrant competicions de Ban'ei i emplaçament de la trobada Demeter International Art el 2002, un genet guia un cavall de tir que arrossega un carro de ferro per un circuit d'obstacles.

'STAR WARS' I 'SUPERMAN'

L'artista i comissari signa una instal·lació que parteix d'una "mirada objectual" del film homenatjat, i, centrant-se en el gènere de la ciència ficció, proposa una escultura formada d'objectes de marxandatge de 'Star Wars', 'Star Trek', 'Bola de Drac', 'Tortugues Ninja', 'Superman' i 'El Senyor dels Anells'.

Acompanya aquesta escultura de gran format una videoinstal·lació, mentre que l'artista Cécile B. Evans proposa una "performance orquestrada" i protagonitzada per dos robots humanoides, un robot cànid, una font, tres ballarines i una sèrie d'imatges.

La mostra, que es podrà visitar fins a l'1 d'octubre, ha comptat amb la col·laboració d'Hangar, Bar Project, Arts Council Tokyo, Jan van Eick Academie i Pro Helvetia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés