Actualitzat 01/09/2016 14:39

FiraTàrrega abordarà la interculturalitat amb un teatre de carrer que "traspassa fronteres"

Firatàrrega 2015.
EUROPA PRESS

La companyia Colordellop preguntarà a la ciutadania el seu ideal de ciutat amb una gran instal·lació

BARCELONA, 1 set. (EUROPA PRESS) -

El festival FiraTàrrega reflexionarà en la seva nova edició sobre la interculturalitat a través de les arts escèniques de carrer per la seva capacitat de "traspassar fronteres" i el seu gran potencial global de dirigir-se a persones molt diferents, aterrant en diferents mercats.

Ho ha explicat aquest dijous el director artístic de Fira Tàrrega, Jordi Duran, en una roda de premsa celebrada en la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

Entre el 8 i l'11 de setembre, la fira omplirà els carrers de Tàrrega (Lleida) amb 60 espectacles, a càrrec de 57 companyies en 25 espais, i Duran ha destacat que 47 espectacles són de carrer --un format que forma part "de l'ADN" del cicle-- i 34 són estrenes, a més de 17 produccions internacionals de nou països.

Obriran el festival dijous 8 els francesos Cie.Artonik amb 'The colour of time', una desfilada coreografiada que farà pels carrers de la població una festa de pols de colors inspirada al 'Holi festival' de l'Índia per proclamar que totes les persones són iguals dins de la diferència.

La secció oficial tindrà el circ de l'Ateneu Popular 9 Barris --que al costat de V de Vavel oferirà 'Garbuix'--, la dansa teatral de Claire Ducreux i les noves dramatúrgies de la Fundació Turó-Van Hoestenberghe, que es trobaran amb els internacionals Carretera 45 Teatre i Ccot, en la secció Mirades.

Per la seva banda, la Cia.Obskené oferirà a l'Espai Reguer una festa de gran format, 'Manifesta', "una simbiosi entre circ, música i text" que proposa un manifest polític i reflexiona partint de la multiculturalitat d'un equip artístic de nou països, ha explicat el director Ricard Soler.

ACCESSIBILITAT I CONTRACTACIÓ

El regidor de cultura de Tàrrega, Raül Palacios, ha destacat el caràcter accessible del festival, en què ha dit que "tot el món pot trobar un espectacle" del seu interès gràcies a itineraris temàtics, i ha destacat que el 57% de les obres són gratis --per ser de carrer--, i els preus de la resta d'entrades són d'entre 5 i 10 euros, amb descomptes de fins al 40%.

Abonaran la programació una sèrie d'activitats professionals que busquen donar oportunitats de contractació i sortides internacionals a companyies catalanes -com trobades amb programadors i tallers-- i el director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (Icec), Xavier Díaz, ha destacat que el 75% de les companyies troben contractes.

DIGNIFICAR LES ARTS

Duran ha apostat per dignificar les arts de carrer i ha destacat la seva capacitat de relacionar-se amb l'espai i promoure la participació, com és l'exemple de la gran instal·lació '#Ciutatvisible' a l'Espai La Fassina.

En aquest espai, que estarà obert cada dia del festival, la companyia Colordellop preguntarà a la ciutadania el seu ideal de ciutat, després d'haver treballat prèviament en tallers amb escoles, centres d'ancians i entitats socials.

La directora Miriam Escurriola ha relatat que la seva companyia Les Impuxibles oferirà la primera versió en castellà de l'obra 'Limbo', que després de dues temporades ha estat "contaminada positivament" per la creació de la Cia.Baal de dansa, que també aborda la temàtica transgènere amb 'Crotch', totes dues a l'Espai Zebra.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés