Actualitzat 31/03/2017 09:28

La Filmoteca dedicarà cicles a Maria de Medeiros i a la revolució cubana el 2017

Rep més de 130.000 espectadors fins a final de novembre

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

La Filmoteca de Catalunya ha programat per al 2017 cicles sobre l'actriu Maria de Medeiros, els germans Dardenne, la revolució cubana i soviètica, i el cinema fantàstic que s'ha projectat en el festival de Sitges (Barcelona), ha anunciat el director, Esteve Riambau, aquest dimarts en roda de premsa.

El descobriment del cinema xinès, un homenatge a Jacques Rivette i una comparativa entre John Ford i Howard Hawks són altres dels grans cicles programats per al 2017 per la institució, que el febrer complirà els cinc anys en la seva seu del Raval de Barcelona.

Els dies 19, 20 i 21 de febrer hi haurà activitats i projeccions especials per fer aquest lustre de la seu, tot i que Riambau no ha concretat les activitats.

Medeiros, que encapçalarà un cicle amb el títol 'La sonrisa más dulce', coincidirà amb el cineasta barroc Eugène Green, que en un dels seus films ha situat l'actriu com a protagonista.

En febrer tindrà lloc el cicle 'Cuba. Per un cinema impossible' per revisar la història del cinema cubà i el l'efervescència dels anys 70, segons Riambau, i ha afegit que es va plantejar abans de morir l'expresident Fidel Castro.

El març començarà el cicle 'Centenari de la Revolució Soviètica', que culminarà a l'octubre amb un gran congrés al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i que projectarà films a favor i en contra dels líders soviètics, de Lenin a Putin.

Una mirada femenina sobre la Xina, un cicle sobre el cineasta experimental i poeta Jörgen Leth, el centenari de Joan Fontaine i Susan Hayward, i els 70 anys de la Cacera de Bruixes figuren també entre la cartellera de propostes de la Filmoteca.

La Filmoteca també desplegarà exposicions, proposarà activitats des dels Serveis Educatius i estimularà l'estudi del cinema a través dels fons documentals consultables en la Biblioteca.

Els cicles són gairebé el 60% de la programació, ha explicat Riambau, que lamenta que aquest any ha caigut el cicle de Wim Wenders per un problema d'agenda amb el director.

Ha destacat la iniciativa 'BiblioClub' i el cicle 'Per amor a les Arts', que ha ampliat el seu espectre amb noves institucions relacionades amb l'òpera i les arts escèniques amb un encreuament de programacions entre grans equipaments.

El director de l'Institut català de les Indústries Culturals (Icec), Xavier Díaz, ha valorat el treball de la institució, especialment reforçada amb l'obertura de la seu del Raval, a favor de la difusió del patrimoni fílmic.

BALANÇ 2016

A 27 de novembre del 2016, la xifra d'espectadors que han assistit a les 1.272 sessions programades és de 130.485, amb una mitjana de 102,5 espectadors per sessió.

La Filmoteca ha rebut la presència d'"invitats il·lustres" com Isabel Coixet, Arturo Ripstein, David Simon, Frederick Wiseman, Bertrand Tavernier, Hanna Schygulla, Víctor Erice, Pedro Costa, Gonzalo Suárez, David Trueba, Jean-Pierre Léaud, Albert Serra, Nicolas Philiert i Kryztof Zanussi.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés