Publicat 28/04/2016 18:54

Un festival promou el teatre accessible per a discapacitats sensorials a Barcelona i Madrid

BARCELONA, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

El festival 'Yo voy al teatro' farà accessibles deu obres teatrals per a persones amb discapacitat sensorial i persones grans, en un cicle del projecte Teatro Accesible que arribarà per primera vegada a Barcelona i repetirà a Madrid durant els caps de setmana, fins a final de maig.

El Teatre Goya, el Teatre Romea, el Teatre Comtal, el Club Capitol i la Nau Ivanow de Barcelona acolliran per primera vegada el festival, segons han explicat aquest dijous en un comunicat, mentre que participaran en la II edició a Madrid el Teatre María Guerrero del Centro Dramático Nacional, els Teatros del Canal, el Teatro Español, el Teatre de la Zarzuela i el Teatre de la Latina.

Obrirà el festival aquest dijous l'obra 'El mirador dels paraules que no puc dir' a Barcelona, on també es podran veure títols com 'César i Cleopatra', 'La plaza del Diamante', 'Nuestras mujeres' i 'Amores minúsculos'.

'Numancia' donarà el tret de sortida aquest cap de setmana a Madrid, i estarà seguida d'obres com 'Trabajos de amor perdido', 'Los vecinos de arriba', 'La rosa tatuada' i '¡Cómo está Madriz! El año pasado por agua/La Gran Vía'.

A més dels serveis d'accessibilitat tradicionals, les funcions també seran accessibles a través de l'aplicació mòbil del projecte i d'unes ulleres intel·ligents.

El projecte vol sensibilitzar els espectadors, apoderar les persones amb discapacitat i incidir en la societat, els mitjans de comunicació i l'administració, i contracta set persones amb discapacitat, formades en accessibilitat sensorial amb la col·laboració del Centre de Rehabilitació Laboral Nova Vida i la Fundació Els Tres Turons.

MÉS DE 100 ESPECTADORS

El cicle també inclou dos tallers per a persones amb discapacitat, amb l'objectiu de conèixer la seva opinió sobre l'accessibilitat en les arts escèniques: tindran lloc el maig a Barcelona i Madrid, en col·laboració amb la Confederació Espanyola de Famílies de Persones Sordes (Fiapas) i l'Associació Discapacitat Visual de Catalunya B1+B2+B3.

El festival va sorgir com a resposta a la demanda d'un oci accessible per part de col·lectius discapacitat visual i auditiva, així com per donar visibilitat i sensibilitzar sobre aquesta realitat, i la seva primera edició va acollir una quinzena de funcions, que van veure més de 100 espectadors.

Van crear el projecte Teatro Accesible, fa cinc temporades, la Fundació Vodafone Espanya, el Centre de Rehabilitació Laboral Nueva Vida, la Fundació Els Tres Turons i Aptent Soluciones, als quals s'han sumat sales de Sevilla i Múrcia.

Han mantingut la seva participació el Centro Dramático Nacional i els Teatros del Canal a Madrid, el Teatre Goya i el Teatre Nacional de Catalunya a Barcelona, i el Teatro Rialto i Principal a València.

Les sales Teatre La Latina i el Bellas Artes de Madrid han acollit obres amb accessibilitat cognitiva per a persones amb discapacitat intel·lectual, una iniciativa que vol facilitar l'accés al teatre d'aquest col·lectiu i que també serà present al festival, amb la comèdia 'Los vecinos de arriba'.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés