Actualitzat 22/10/2015 16:54

Una exposició fotogràfica viatja al "drama" de milers d'immigrants al CaixaForum

BARCELONA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

El CaixaForum viatja al "drama" de milers d'immigrants que travessen fronteres a la recerca d'una vida millor en l'exposició fotogràfica 'Tots som migrants', ha destacat aquest dilluns el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets.

L'exposició, que es podrà veure fins al 30 d'agost, relata com les persones viuen l'experiència de creuar les fronteres, posant èmfasi en els casos de la de Melilla i la que separa Mèxic dels EUA

L'exposició itinerant està organitzada per Càritas de Barcelona, la Fundació Entreculturas, el Servei Jesuïta en Migrants d'Espanya-MigraStudium, el Servei Jesuïta de Migrants a Mèxic i la Delegació de Pastoral Social de l'Arquebisbat de Barcelona, en col·laboració de l'Obra Social La Caixa.

Des de la Fundació Entreculturas, el seu director, Dani Villanueva, ha destacat el fort component de "denuncia" de l'exposició que vol posar nom i cognoms a un fenomen que afecta més d'un milió de mexicans i més de 300.000 centreamericans que intenten creuar cada any la frontera entre Mèxic i EUA, dels quals només el 15% ho aconsegueix.

També és una referència als 200.000 immigrants que arriben cada any a Europa, sobretot ara a través de Lampedusa i procedents de Síria, i dels 7.000 que anualment arriben a Espanya des de la frontera del sud, ha subratllat Villanueva.

Les de l'exposició "són només algunes de les vides que intenten treure el cap per la finestra i a les fronteres del món a la recerca d'una vida millor", segons Villanueva, que ha apostat per treballar a favor d'una ciutadania global i lluitar contra els prejudicis que assenyalen a persones immigrants com una amenaça.

El director de Càritas de Barcelona ha assenyalat el bon moment en què arriba la iniciativa en ple debat a la UE sobre les quotes d'immigrants a repartir entre els diferents països, i ha demanat a la ciutadania conscienciació per acollir aquestes persones i afavorir la seva integració.

"A aquestes persones no els estem regalant res", ha destacat Busquets, que ha observat que l'Estatut del Refugiat preveu la lliura de permisos de residència i de treball per una temporada de cinc anys.

"TRANSFORMACIÓ DE CORS I MIRADES"

El delegat dels Jesuïtes a Catalunya, Llorenç Puig, ha confiat que l'exposició generarà un impacte en la ciutadania al posar cares i reflexions sobre la realitat de les persones migrants, i està convençut que "transformarà cors i mirades".

El director de l'Àrea Social de l'Obra Social La Caixa, Marc Simón, ha considerat fàcil la col·laboració en aquesta exposició, que ha cedit l'espai del CaixaForum, i ha remarcat que aquesta forma de treballar en xarxa és un dels segells de l'entitat, que treballa en països d'origen i també en països d'acollida amb diversos programes.

Ha exemplificat que, en el cas del programa Caixa Proinfancia, el 55% de les 40.000 famílies ateses anualment són immigrants, mentre que només un 15% dels 57.000 fills d'aquestes famílies han nascut fora, el que constata la voluntat d'arrelament dels seus progenitors.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés