Actualitzat 24/09/2014 16:22

El director de l'INAEM reconeix que no s'han resolt els problemes amb el Cor Nacional, tot i que ja hi ha "propostes"

El director general del INAEM, Miguel Ángel Recio
EUROPA PRESS

MADRID, 24 set. (EUROPA PRESS) -

El director de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Miguel Ángel Recio, ha reconegut aquest dimecres durant una trobada amb els mitjans de comunicació que els conflictes laborals amb el Cor Nacional d'Espanya, que manté una vaga oberta, encara no s'han tancat, tot i que afirma que ja tenen sobre la taula "propostes" plantejades pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Tot i això, Recio confia que en el pròxim concert, que es farà el 3 d'octubre, no hi hagi aturades. De fet, indica que ja que es tracta d'una "vaga oberta", les possibles aturades haurien de ser comunicades.

Un dels assumptes conflictius és l'augment de la plantilla, ja que els treballadors del Cor Nacional d'Espanya consideren "escassa" la xifra de 69 membres. Recio precisa que no es tracta de l'escassetat, sinó que la necessitat va "en funció de la programació". A més, reconeix que "tots volen més", també l'INAEM, però argumenta que "les limitacions són les que són".

Un altre dels temes que s'estan abordant són els drets de les gravacions audiovisuals, per a la quantia dels quals s'està intentant arribar a un acord, tal com indica Recio.

Ara mateix, les dues parts es troben en plena "negociació", un procés en el qual el Cor demana "més", a pesar, segons destaca Recio, que aquest tema "no depèn de l'INAEM", ja que aquest augment de les places ha de ser sol·licitat al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

Segons ha indicat Recio, sí s'han resolt, en canvi, els assumptes pendents amb el Ballet Nacional d'Espanya (BNE) i la Compañía Nacional de Danza (CND), amb els directors dels quals ha parlat "fa poc" i als qui ha vist "contents".

Pel que fa a la partida destinada a les arts escèniques en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2015, l'avantprojecte del qual previsiblement es presentarà aquest divendres en el Consell de Ministres, Recio confia que tots els departaments puguin mantenir la mateixa aportació i reconeix l'"especial atenció" que es va donar a la música, la dansa i el teatre en els anteriors comptes. "Mantenir-lo ara seria positiu", ha destacat.

Preguntat sobre les negatives del ballarí i exdirector de la Compañía Nacional de Danza (CND) Nacho Duato sobre cedir coreografies a la CND, Recio ha indicat que desconeixen els "motius" i que no ha parlat amb ell. En aquest sentit, indica que ningú com l'actual director de la CND, José Carlos Martínez, ha desitjat tant "atreure el seu predecessor". "La seva posició ha estat elegantíssima", ha destacat.

PROGRAMA PLATEA

Durant aquesta trobada, el director de l'INAEM també ha presentat les xifres del Pla Estatal d'Activació de Teatres en ajuntaments (PLATEA), amb el qual des que va ser posat en marxa el mes de març passat i fins al mes d'agost passat ha atret un total de 92.680 espectadors.

Segons les xifres ofertes per Recio, aquest programa, que té com a objectiu reactivar la circulació d'espectacles d'arts escèniques en espais de les entitats locals, ha aconseguit una recaptació d'1,2 milions d'euros. Fins a l'agost passat, l'aportació ha ascendit a 2.378.000 euros, dels sis milions amb els quals compta aquest programa. A més, el total de funcions programades ha estat de 466 durant aquests primers cinc mesos.

El director de l'INAEM ha reconegut que s'esperaven unes xifres superiors i ho justifica, entre d'altres raons, per la possible escassa publicitat destinada i, en general, a un suport insuficient per part d'alguns ajuntaments o programadors. "Haurien d'haver-se implicat més", considera Recio, qui afirma que des del Ministeri no s'ha mantingut una actitud "intervencionista".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés