Publicat 15/12/2016 18:48

Descobreixen 56 estructures arqueològiques del final de l'Edat del Bronze i de Ferro a Sabadell

Elementos descubiertos en el polígono industrial de Can Roqueta en Sabadell
AYUNTAMIENTO DE SABADELL

SABADELL (BARCELONA), 15 des. (EUROPA PRESS) -

Una expedició arqueològica en el sector de Can Roqueta - Can Revella, a Sabadell --a la carretera B-140--, ha descobert 56 estructures arqueològiques de diferent tipus que daten del final de l'Edat de Bronze i de l'Edat de Ferro.

Alhora, hi ha documentació d'un conjunt d'estructures adscrites al començament de l'Edat del Bronze i de dos enterraments dels segles VII i VIII a.C., segons ha informat l'Ajuntament aquest dijous en un comunicat.

En la troballa hi predominen els vasos de ceràmica de formes i dimensions diverses que s'usaven per emmagatzemar, així com parts de cabanyes, sostres i prestatgeries, entre d'altres elements, que seran analitzats alguns d'ells a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

L'excavació, dirigida per les arqueòlogues Noemí Terrats i Almudena Garcia, sota la coordinació del director de l'empresa Arqueolític Terra Sub i professor de la UAB, Antoni Palomo, ha estat motivada per una actuació encaminada a millorar el trànsit de camions al polígon industrial de Can Roqueta.

Els treballs, en els quals han intervingut deu arqueòlegs i especialistes, formen part de les actuacions iniciades entre 2005-2006 i que es van reprendre el 2009.

REFERÈNCIA DEL SUD D'EUROPA

El consistori ha estimat que probablement es tracti d'un dels jaciments arqueològics de la prehistòria recent "més importants del sud d'Europa i del llevant peninsular", per aquesta raó, l'àrea està catalogada com a Espai d'Expectativa Arqueològica en el Pla Especial de Protecció dels Béns Arqueològics, Mediambientals i Arquitectònics de Sabadell.

L'espai, conegut des del 1913, en els últims 30 anys ha estat objecte d'una vintena de prospeccions i excavacions que han servit per delimitar 250 hectàrees i s'han documentat més de 2.500 estructures prehistòriques, protohistòriques i històriques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés