Actualitzat 29/01/2015 16:42

'Cooking up a tribute' dels germans Roca s'estrenarà al Festival de Cinema de Berlín

La película 'Cooking up a tribute' de los hermanos Roca se estrenará en Berlin
BBVA

MADRID, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

La pel·lícula 'Cooking up a tribute' dels germans Joan, Josep i Jordi, propietaris del restaurant El Celler de Can Roca, s'estrenarà al 65è Festival de Cinema de Berlín, on es projectarà el pròxim 10 de febrer, i comptarà amb la presència dels seus protagonistes, que participaran després en un col·loqui, segons informa BBVA, entitat que ha produït el llargmetratge.

La pel·lícula, en format documental i dirigida per Luis González i Andrea Gómez, explica la decisió sense precedents que van prendre els germans Roca en el món de l'alta gastronomia: tancar el restaurant durant cinc setmanes per fer-lo itinerant, una gira que neix amb el convenciment que la cuina i la gastronomia són el motor de desenvolupament social i econòmic.

Aquesta gira va recórrer durant l'estiu passat sis ciutats de quatre països del continent americà (Houston, Dallas, Mèxic DF, Monterrey, Bogotà i Lima) per elaborar gairebé 50.000 plats per més de 2.700 persones, amb fins a 56 elaboracions noves i diferents adaptades a la cuina texana, mexicana, colombiana i peruana. A més, es van fer servir prop de 200 ingredients i 29 vins per a cadascun dels menús a cada país.

Els germans Roca també van impartir formació a més de 7.000 estudiants d'hostaleria i en van seleccionar 13 per a les beques de formació a la cuina d'El Celler de Can Roca a Girona, restaurant amb tres estrelles Michelin, reconegut el 2013 com el millor restaurant del món i actualment número 2 a 'The World's 50 Best Restaurants Guide 2014'.

"Per a nosaltres aquesta bogeria ha suposat, per primera vegada, aixecar l'àncora del nostre restaurant, buscar els vents temperats del sud i fondejar els nostres somnis a autèntics paradisos gastronòmics. Hem viscut una experiència personal i professional extraordinària que ens ha enriquit de coneixement i com a equip", assegura Joan Roca.

"Aquesta gira ha estat un repte, un atreviment, un acte de valentia vestit de responsabilitat i codi ètic. Una oportunitat per seguir aprenent, buscar inspiració i ser pròxim a la formació que hem rebut i que podem compartir amb tants estudiants d'hostaleria dels llocs que visitem", afegeix el seu germà Josep.

Per la seva banda, Jordi Roca afirma que "amb il·lusió, ganes d'aprendre, amb molta modèstia i com a tot un repte professional i personal hem mogut tot el nostre equip de cuina i de sala i l'hem traslladat de continent. L'Amèrica Llatina gaudeix d'un rebost de somnis de fruites, espècies i, evidentment, el millor cacau del món. La inspiració ha estat total".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés