Actualitzat 06/10/2017 14:52

Checco Zalone protagonitza 'Un italiano en Noruega': "Tenim la capacitat de reconèixer els nostres defectes"

Un italiano en Noruega
A CONTRACORRIENTE FILMS

MADRID, 28 abr. (EUROPA PRESS) -

L'actor Checco Zalone protagonitza la comèdia 'Un italiano en Noruega', un film que posa en relleu el contrast dels estereotips entre el nord i el sud d'Europa i que arriba als cinemes espanyols aquest divendres 28 d'abril.

"Si hi ha una característica que tenim els italians i també els espanyols és la capacitat de reconèixer els nostres defectes i reencarnar els nostres vicis en les comèdies", ha assenyalat l'actor en declaracions a Europa Press amb motiu de la presentació d'aquest film.

La pel·lícula és una sàtira sobre la figura del funcionari i una visió amb molta ironia sobre com un trasllat obligat a un país civilitzat com Noruega pot fer tremolar els costums i els hàbits de la gent del sud d'Europa.

Un dels tòpics que aborda la pel·lícula, quarta col·laboració de Gennaro Nunziante (director i guionista) i Checco Zalone, és el masclisme i la incapacitat d'alguns homes per abandonar la llar materna. En aquest sentit, l'actor ha assenyalat que "hi ha qui viu eternament finançat en un festeig etern, que amb 40 anys no sap renunciar a l'escalfor dels seus pares i a una mare que cuina o planxa".

Segons ha confessat, ell és un d'aquests exemples: "Em vaig independitzar bastant tard, amb 30 anys, i malgrat tenir una parella no m'he casat, així que aquí hi ha una mica d'autobiografia".

Quant a aquestes diferències entre el nord i el sud, una fórmula que a Espanya va aconseguir un rècord d'espectadors amb 'Ocho apellidos vascos', Zalone ha assenyalat que "els sentiments humans pertanyen a tot ésser humà independentment del lloc d'on venen".

NORD I SUD

L'intèrpret ha precisat que molts programes de televisió mostren com "tot funciona bé a Noruega i els països del nord i subratllen com de malament que estan els països del sud". "M'agradaria subratllar el fet que no n'hi ha prou amb un estat social que funcioni, uns pressupostos o cues que no se salten. Fa falta sol, per exemple, per estar bé", ha dit.

Un altre dels estereotips que aborda és la corrupció, "cosa negativa", encara que ha subratllat que es tracta d'una sàtira" i que "no és una apologia de la corrupció".

Respecte a l'humor blanc de la pel·lícula, Zalone ha indicat que existeix una "tradició còmica que pertany a la gran comèdia italiana dels anys 60 i 70" i que està allunyada de l'humor "grotesc, l'exasperació i la maldat excessiva", que allà "no funciona".

Per Zalone, "el ritu de riure junts és fonamental, és bonic i és el que està mantenint el cinema amb vida". "Si 10 milions de persones han anat al cinema significa que la gent necessita estar junta quan riu i per tant té la seva funció", ha assenyalat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés