Actualitzat 15/04/2016 13:41

La Casa de les Punxes obrirà el juny centrada en la llegenda de Sant Jordi i en Puig i Cadafalch

Vista desde la terraza de la Casa de les Punxes
EUROPA PRESS

El projecte té una inversió de 3 milions de la propietat de la finca

   BARCELONA, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La Casa de les Punxes obrirà alguns dels seus espais el pròxim juny restaurada i amb un discurs bolcat en la llegenda de Sant Jordi, patró de Catalunya i present en l'arquitectura de l'edifici, i en la ideologia del seu creador, l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, artista que també tindrà una relectura.

   En roda de premsa aquest divendres, l'arquitecte del projecte, Jaume Falguera, i el museògraf Eudald Tomasa han explicat que serà, sobretot, un espai "multisensorial" i immersiu, on el visitant farà la visita de manera interactiva i deixant-se sorprendre per diversos efectes lluminosos.

   El projecte té una inversió de 3 milions d'euros aportats per la propietat de la finca, el grup immobiliari català Texna, que no ha renovat els contractes de lloguer que des de 1900 tenien diverses empreses a la planta baixa, fet que ha permès posar en marxa l'obra.

   Els visitants, que hauran de pagar 12,50 euros en grups de 12 persones -amb una previsió de 100.000 persones el primer any--, podran accedir a la planta baixa --de 500 metres quadrats--, la principal --altres 500 metres-- i a tota la coberta de l'edifici --uns 800 metres--, garantint la convivència amb les oficines i lloguers de renda antiga encara presents a l'edifici.

   La Casa de les Punxes s'obrirà al públic sota la Punxa Gran, "la més emblemàtica", mirant cap als carrers Roselló i Diagonal --per les quals transcorren les rutes turístiques del Modernisme--, i emplaçant la planta baixa a la recepció de visitants, un bar i una botiga que compaginarà llibres i souvenirs de San Jordi i l'arquitecte.

UN SANT JORDI MEDIEVAL

   La planta principal explicarà al visitant la llegenda de Sant Jordi en un recorregut "d'immersió i suggestió" que pretén ser potent musical i acústicament, una decisió presa a causa del relatiu poc valor patrimonial de l'interior de l'edifici, ha justificat Tomasa, que ha assenyalat que la cosa més interessant a nivell patrimonial és la terrassa.

   "Aquí dins teníem la possibilitat de crear alguna cosa diferent a Barcelona i introduir-nos en un món de la llegenda de Sant Jordi amb valors intangibles que van inspirar a Puig i Cadafalch", ha argumentat Tomasa, recordant l'interès de l'arquitecte per l'Edat Mitjana.

   Per aquesta raó, es recuperarà la llegenda de Sant Jordi, no prou "posada en valor" avui dia, narrada a través de miralls màgics, pantalles interactives i vídeos rodats a Catalunya --com el Castell de Cardona-- i una visita de la planta principal eminentment a les fosques i adaptant el final a la versió anglesa de la llegenda, no la catalana, segons la qual els protagonistes acaben casant-se.

   Finalment, la coberta tindrà un plantejament "més convencional", i permetrà un recorregut lliure entre les punxes --anteriorment ocupades per oficines-- que es trobaran restaurades i es revelaran al visitant com escames d'un peix, i posaran en valor l'obra de l'arquitecte.

   En aquest espai s'explicarà a l'arquitecte, es disposaran imatges antigues i també s'oferiran "reinterpretacions i altres visions" de Puig i Cadafalch a través de la seva iconografia i sensorialitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés