Actualitzat 22/10/2015 16:28

La Biennal de Flamenc de Sevilla, Premi Max a la Contribució a les Arts Escèniques

El Ballet Flamenco de Andalucía llega a Arahal
EUROPA PRESS/BFA

BARCELONA, 29 abr. (EUROPA PRESS) -

La Biennal de Flamenc de Sevilla ha estat guardonada amb el Premi Max a la Contribució a les Arts Escèniques 2015 pel seu "compromís amb la promoció del flamenc, oferint des dels inicis un programa de qualitat que dóna cabuda a innovació i diversitat escènica", ha informat aquest dimecres en un comunicat la Societat General d'Autors i Escriptors (Sgae).

El director de La Biennal, Cristóbal Ortega, rebrà el guardó el 18 de maig en la gala de la XVIII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques que organitza la Fundació Sgae i que tindrà lloc a la Sala Barts de Barcelona.

La Biennal va néixer com a projecte de l'Ajuntament de Sevilla el 1979 amb l'objectiu de convertir-se en un aparador del flamenc en el món, i s'ha convertit en una trobada internacional en la qual diferents disciplines com la literatura, la pintura, el teatre o la música donen suport a l'art jondo.

El Premi Max s'ha concedit en el marc del Dia Internacional de la Dansa i Ortega ha destacat que és un "reconeixement a tot el treball de tots els artistes, tots els directors que han passat per La Biennal i que han sabut aportar aquest granet de sorra per seguir creixent i defensant el flamenc, que forma part de la nostra cultura".

En les 18 edicions que s'han celebrat de La Biennal, han passat artistes plàstics com Luis Rosales, Antoni Tàpies i Rafael Alberti, i músics com Camarón de la Isla, Enrique Morente i Paco de Lucía, els quals han vist convertir-se en "icones del flamenc" María Pagés, Islael Galván i Sara Baras.

Els premis Max s'han consolidat com el reconeixement més ampli a l'àmbit de les arts escèniques d'Espanya, i, per segona vegada, Sevilla ha tornat a ser reconeguda rebent aquest premi després del guardó obtingut pel Teatre Central de Sevilla en la passada edició.

Aquesta distinció exemplifica el fet que "Andalusia és important: hi ha un teixit professional vinculat a la cultura i una indústria cultural cada vegada més emergent", ha reconegut Ortega.

L'activitat a La Biennal de Sevilla no descansarà, i ara el director i el seu equip se centren en el repte de generar il·lusió, ja que un projecte cultural es porta a terme "si la ciutat viu aquest projecte", ha conclòs Ortega.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés