Actualitzat 06/10/2017 15:02

Barcelona dinamitzarà 88 espectacles en centres cívics aquest any per crear nous públics

V.Oviedo, J.Collboni i S.Feligreras
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Institut de Cultura de Barcelona (Icub) dinamitzarà 88 espectacles d'arts escèniques gratuïts --música, teatre, dansa i circ-- en 11 centres cívics i ateneus de la ciutat aquest any amb la finalitat de promoure la "cultura de proximitat" i crear nous públics, ha anunciat aquest dimarts el tinent d'alcalde Jaume Collboni.

Collboni ha anunciat l'engegada d'un nou circuit estable de programació titulat 'Barcelona districte cultural' que, per aquest any comptarà amb un pressupost de 149.000 euros per a la contractació d'artistes, i que vol "trencar els murs en els circuits habituals d'arts escèniques".

Les dues premisses bàsiques d'aquesta iniciativa passen per posar en relleu el talent i creadors de la ciutat i construir comunitat: "Aquest és un circuit concebut sobretot per qui normalment no va a veure teatre ni música, els pugui adquirir des de la proximitat i la participació perquè ho ha organitzat el teu barri".

Els centres cívics són una "autèntica xarxa cultural", i d'ara endavant treballaran en equip amb projectes artístics comunitaris i amb gires de 20 artistes aquest any, que faran almenys tres actuacions a diversos espais de la ciutat, que aquest any podrien arribar a veure 13.200 persones.

L'any que ve l'Icub té previst doblar el pressupost fins als gairebé 350.000 euros, i s'aconseguiran les 250 actuacions en una vintena de centres cívics i ateneus --aquest any participen els Lluïsos d'Horta i Sant Pere Apòstol-- en tots els districtes de la capital catalana.

Actualment, cada centre cívic ha programat espectacles de forma col·laborativa, si bé d'ara endavant es vol aconseguir que siguin els mateixos ciutadans els qui també participin en la presa de decisions de selecció de grups, que comptaran amb un promig de 1.500 euros.

En aquesta línia, es plantegen promoure la proactividad dels veïns, implicar persones en l'organització i posada en escena de l'espectacle: "Sabem que la gent aconsegueix més satisfacció a donar que a rebre".

La directora del Centre Cívic d'Urgell, Sònia Feligreras, ha ressaltat que es tracta d'una iniciativa "molt beneficiosa per al centre perquè aportarà nous públics, sobretot gent jove", tenint en compte que el públic dels actes del centre cívic acostuma a ser el de persones grans.

L'artista i creador Marc Martínez s'ha mostrat emocionat pel projecte davant la situació de precarietat que viu el sector: "Necessitem treballar i aquesta és una forma d'arribar al públic. Tal com està el pati és difícil que alguna cosa em faci emocionar".

TEIXIT CULTURAL

Martínez, que s'ha implicat en la iniciativa, ha explicat les característiques del teixit cultural català fa 30 anys: "Era com un matalàs elàstic català i tots anàvem votant, impulsant com un trampolí".

"Abans Catalunya era un lloc en el qual la cultura era important", ha dit, i ha lamentat que només el 5% dels barcelonins acudeixin a concerts i al teatre.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés