Publicat 31/10/2014 19:14

Barcelona aprofundeix en la literatura gallega amb una mostra sobre escriptors de l'últim mig segle

Inauguraicón de la exposición '51 páginas de nuestras letras'
EUROPA PRESS

L'exposició impulsada pel Parlament de Galícia podrà veure's fins al 7 de novembre

BARCELONA, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

El Centro Galego de Barcelona acull fins al divendres 7 de novembre l'exposició itinerant '51 páginas de nuestras letras', organitzada pel Parlament de Galícia per posar en valor les figures dels escriptors gallecs homenatjats al llarg del mig segle d'història del Dia de les Lletres Gallegues, que se celebra el 17 de maig.

La mostra ha estat inaugurada aquest divendres per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i la seva homòloga gallega, Pilar Rojo, que han coincidit a exalçar la rellevància dels autors gallecs que recull la mostra, entre els quals destaquen Rosalía de Castro --la primera a rebre'l, el 1963--, Roberto Vidal Bolaño, Antón Losada i Lorenzo Varela.

Rojo ha destacat que la mostra, que ha qualificat d'excepcional, és fruit de la "col·laboració institucional" de tres institucions: el Parlament de Galícia, la Real Academia Galega i de la Xunta de Galícia.

Ha destacat la vocació divulgativa de la mostra, ideada per donar a conèixer la llengua i la literatura gallegues i "portar-les a tots els racons possibles, entre els quals hi ha el petit racó de Galícia a Barcelona", en al·lusió al Centro Galego de la capital catalana.

Ha invitat especialment a veure l'exposició als grups d'escolars i a les famílies amb els seus fills, tenint en compte que "en els més nous resideix el futur, també el de la llengua i les lletres, i la mostra és una gran oportunitat per aprendre".

PERFIL BIOGRÀFIC

L'exposició, inaugurada inicialment al Parlament de Galícia el 2 de desembre del 2013, està integrada per un perfil biogràfic de cadascun dels homenatjats des del 1963, quan la Real Academia Galega va instaurar la celebració del Dia de les Lletres Gallegues.

La mostra inclou un vídeo divulgatiu i una medalla emmarcada de cada autor, creada pel dibuixant Siro López i l'escultor Manuel Ferreiro Badía --les medalles formen part de la col·lecció artística del Parlament de Galícia--.

La mostra va sorgir amb vocació itinerant i ja ha passat per nombroses ciutats gallegues, a més de la Casa de Galícia a Madrid i per la seu del Comitè de les Regions, a Brussel·les.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés