Publicat 05/07/2016 12:18

Barcelona acollirà aquesta setmana un fòrum d'editors de referència a Espanya i l'Amèrica Llatina

Presentación del I Foro Edita Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

La capital catalana acollirà entre aquest dimecres i divendres el I Fòrum Anual d'Editors - Edita Barcelona, que busca ser de referència a Espanya i l'Amèrica Llatina amb un "programa ambiciós" que abordarà el canvi de model que travessa el sector, ha explicat el president del Gremi d'Editors de Catalunya, Patrici Tixis.

La trobada 'Estratègies i renovació del món editorial' --en col·laboració amb la UPF i l'Ajuntament-- centrarà el debat en els continguts i els drets d'autor i no tant en les plataformes sobre com accedir, tenint en compte que els dispositius electrònics no arriben al 5% de les adquisicions de llibres.

El president de Planeta, Josep Creuheras, serà l'encarregat d'obrir el fòrum a les 19 hores d'aquest dimecres a l'Ajuntament de Barcelona, i seguirà dijous amb la presència del president de l'Associació Internacional d'Editors (IPA) i director de Bloomsbury (Harry Potter), Richard Charkin.

Del pla internacional, destaca la presència dels editors Ron Grosset (Waverley Books) i Sean O'Keeffe (Liberties Press, Dublín) en un fòrum que té un pressupost de 40.000 euros -la meitat aportats per l'Ajuntament i la resta per la Generalitat, el Ministeri i Cedre--, amb 200 inscrits i 30 ponents.

Per què ara es compren menys llibres que fa deu anys? Canviaran els hàbits de lectura? Com serà l'editor del futur? I la tasca editorial haurà de ser generalista o especialista? Són algunes preguntes que es plantejaran en el fòrum, que vol celebrar-se cada any.

El sector editorial té un gran nombre de petites i mitjanes empreses, si bé el 40% sumen una facturació superior als 60 milions d'euros, i les grans empreses representen a penes el 3% del conjunt, ha observat Tixis.

CAPITALITAT LITERÀRIA DE BARCELONA

El tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament, Jaume Collboni, ha destacat que el fòrum suposa el "primer gran acte de la capitalitat literària Barcelona per la Unesco", després de ser declarada l'any passat.

Collboni ha subratllat la vocació internacional de Barcelona i la voluntat del fòrum de convertir-se en una "talaia i una palanca" per situar-la al lloc que li correspon.

El rector de la UPF, Jaume Casals, ha celebrat el llibre com un objecte "vital" per a la universitat, no només perquè genera coneixement i ajuda a estudiar, sinó perquè ajuda a pensar, concentrar-se, aprendre i viure en un món que no és el de la multiplicitat i la immediatesa actual.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés