Publicat 10/06/2016 12:34

Antonio López: "Pintar no és tan difícil quan et situes en el lloc adequat"

Juan José Aquerreta, Inmaculada Jiménez y Antonio López
EUROPA PRESS

El pintor ha impartit al costat de Juan José Aquerreta el 10è Taller de Pintura Mestres de la Figuració de la Universitat de Navarra

PAMPLONA, 10 juny (EUROPA PRESS) -

El pintor Antonio López ha destacat que "pintar no és tan difícil quan et situes en el lloc adequat i quan algú prop de tu t'assenyala una direcció" i ha valorat l'impuls dels tallers de pintura, "una aportació molt interessant i una peça que falta en l'ensenyament".

"En algunes persones els resulta molt útil perquè tots ens movem en un món de dubtes, d'incògnites, és una situació de vegades de moltíssima inquietud. A molta gent li ve molt bé tot això i a mi també em ve molt bé estar allà, es crea una situació de germanor que és molt infreqüent en altres espais", ha ressaltat.

Antonio López i Juan José Aquerreta han participat aquesta setmana a Pamplona en la X edició del Taller de Pintura Mestres de la Figuració, organitzat pel Servei d'Activitats Culturals de la Universitat de Navarra, i coordinat per la professora de l'Escola d'Arquitectura del centre acadèmic, Inmaculada Jiménez.

Els tres han ofert aquest divendres una roda de premsa, abans de la clausura del taller, en la qual López ha destacat que la "peculiaritat més notable" d'aquesta activitat, en la qual han participat 26 persones, és "la feina directament sobre natural".

"La pintura figurativa en general, des de fa ja molts anys, es treballa ja gairebé sempre de fotografia, es tracta que vegin aquests pintors com de natural es treballa d'una manera que pot resultar més emocionant, potser més difícil amb moltes limitacions, però és molt sa que experimentin com és aquesta feina", ha enaltit.

Després de posar de manifest "la diferència de formació dels participants, d'edat i de llocs d'on vénen", ha reconegut que per a ell és "molt emocionant" participar en aquest taller de la Universitat de Navarra, encara que "el començament sempre és molt dur i no saps molt bé què passarà" perquè "la majoria són persones que no coneixes de res".

"No saps molt bé el que et trobaràs, però en quatre o cinc dies de feina intensa comencen a sorgir uns treballs en alguns casos interessantíssims, això a mi m'impressiona moltíssim, me'n vaig amb la sensació que pintar no és tan difícil quan et situes en el lloc adequat i quan algú prop teu t'assenyala una direcció que pot resultar per a tu possible i interessant", ha comentat.

En opinió de López, les Belles arts són "molt difícils d'ensenyar" i, citant Chillida, ha remarcat que es tracta d'una disciplina que és "molt difícil d'ensenyar i molt fàcil d'aprendre".

"Ensenyar és molt difícil, cal que el que estigui allí conegui molt de primera mà tots els problemes i, en general, la gent que ensenya Belles arts de vegades no són ni professionals. La gent professional de cert nivell no necessita l'ensenyament com a font d'ingressos", ha apuntat el pintor, per qui "l'interessant dels tallers és que participen de l'ensenyament persones que no poden donar més de tres setmanes a l'any, o una setmana a l'any, una cosa que caldria promoure més".

El pintor ha ressaltat que li "encanta" estar al taller "contemplant com neixen els treballs i ha destacat que viu els tallers com una aspecte de la seva vida "molt ric i enriquidor".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés