Actualitzat 30/03/2017 20:30

Antoni Vives posa en escac les zones de confort en la seva nova novel·la

La història reivindica l'honestedat personal i el projecte vital

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

L'escriptor, polític i empresari barceloní Antoni Vives llança la novel·la 'Passió, mort i resurrecció de Manel Garcia' (Proa), en què posa en escac les zones de confort i apel·la a l'honestedat personal.

En una entrevista d'Europa Press, l'autor ha explicat que la seva novel·la transita entre la zona de confort i el pensar que només es viu una vegada, però que en lloc de ser un 'carpe diem' és un "carpe vita: una reivindicació de l'honestedat personal".

En la novel·la, Manel Garcia és un comercial del sector de l'automòbil que ha de tenir contenta a la seva amant i, al mateix temps, conservar els vincles familiars amb la seva dona, fills, germans i, sobretot, amb el seu pare, que s'esforça a continuar exercint el paper de patriarca; una trobada familiar llarga i intensa dóna el tret de sortida a un canvi de rumb, ja que Manel desapareix.

La novel·la contraposa àmbits com la pròpia soledat i el projecte vital i professional, i tracta sobre la sinceritat amb un mateix, que a vegades posa davant dels ulls la necessitat de "donar un cop de porta o un salt al buit i redirigir la nostra vida".

Amb gairebé 600 pàgines, la novel·la intenta posar al descobert la part humana que "rasqui l'ànima", mirant al fons de l'essència de l'ésser humà, ésser que ha de gestionar el cinisme com el pitjor dels seus mals.

En aquest sentit, l'honestedat cal per admetre les veritats que tots amaguem, i tocar des de la literatura les cordes de l'esperit: fer-les vibrar, de manera que la seva novel·la intenta ordenar el caos i ser un cop de puny.

BARCELONA INVISIBLE

La novel·la té un personatge transversal de fons: "Hi ha una Barcelona invisible i poc novel·lada en la literatura catalana", ha dit situant-se a Nou Barris, Torre Baró i Ciutat Meridiana, barris amb una enorme plasticitat humana i urbana, ha dit, i que, tot i això, s'obvien.

Ha admès un vincle emocional amb aquesta part de la ciutat que li va tocar gestionar en els seus anys de regidor adscrit a Nou Barris: "La vida sobresurt allà. És un lloc vital, amb associacionisme, estrès social. És superlatiu i t'enamores d'aquest escenari tan plàstic", ha relatat.

"Barcelona no es pot explicar només amb el Raval o l'Eixample. Hi ha altres àmbits on succeeixen coses", ha reivindicat Vives, que en les seves pàgines aboca en part aquells anys com regidor.

El protagonista, un home del seu temps dedicat a treballar i a la família, no opta pe l'statu quo i la pau familiar, sinó que "fa esclatar el gra de pus i esquitxa a tot el món".

Vives ha publicat anteriorment 'El somni de Farrington Road', 'Les banderes de l'1 d'abril' i 'I demà, el paradís', i prepara una novel·la sobre l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas i un assaig sobre el fenomen de les ciutats.

Regidor i tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona, la seva gestió al capdavant de l'Institut Municipal d'Informàtica està sent investigada per l'Oficina Antifrau de Catalunya, un assumpte sobre el qual ha lamentat: "Em sap greu perquè sembla que hi ha gent que em vol malament".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés