Publicat 20/09/2014 12:51

Alberto Rodríguez firma 'La isla mínima', un "western crepuscular" amb l'Espanya rural de 1980 com a escenari

Presentación de la película 'La isla mínima' en el Festival de Málaga
EUROPA PRESS

MADRID, 20 set. (EUROPA PRESS) -

El director de 'Grupo 7' torna a la gran pantalla amb 'La isla mínima', un thriller ambientat a Sevilla a l'any 1980 que s'estrena a les sales espanyoles divendres que ve 26 de setembre i que a més ha estat seleccionat per competir a la Secció Oficial de la 62è edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià aquest any, que se celebra a la capital guipuscoana fins al 27 de setembre.

En aquest film, dos policies, interpretats per Raúl Arévalo i Javier Gutiérrez, són enviats a un llunyà poble dels aiguamolls del Guadalquivir, una comunitat ancorada en el passat on les dones no li importen a ningú, en què hauran d'investigar la desaparició de dos adolescents.

Segons ha indicat Rodríguez durant una entrevista concedida a Europa Press, aquesta cinta és un "western crepuscular" en què s'observa cert "paral·lelisme" entre l'Espanya d'aquella època i la situació actual, ja que durant la transició també existia una conjuntura de "crisi econòmica" i es van qüestionar "moltes coses".

El cineasta va decidir fer aquesta pel·lícula quan va veure dos documentals sobre la transició que van ser rodats i editats en aquella època i que, per tant, no tenien el "filtre de la història oficial". Les declaracions de la gent "a peu de carrer" van ser un detonant per aprofundir en aquesta època, segons apunta.

Una de les sorpreses de la pel·lícula és el paper que interpreta Javier Gutiérrez, un actor que, en paraules del director de 'La isla mínima', té "moltes possibilitats". "En aquesta pel·lícula té l'oportunitat d'ensenyar al públic altres facetes que té i que pot ampliar i millorar. És un dels millors actors amb els quals he treballat", destaca.

Una altra de les sorpreses del film serà veure el seu company de rodatge, Arévalo, en un paper dramàtic i no còmic, al qual havia acostumat als espectadors amb pel·lícules com 'La gran familia española', 'Los amantes pasajeros' o 'Primos'. Ell, tot i això, no té la sensació que hagi fet només comèdia, tot i que li sorprèn que sigui una pregunta comuna entre els periodistes.

CINEMA, "SEMPRE EN CRISI"

Preguntat sobre el cinema, Rodríguez assenyala que es tracta d'una indústria que està "sempre en crisi. "La situació és crítica, hi ha gent que ho està passant molt malament, que està treballant de manera gratuïta o perdent diners, així que molt optimista no es pot ser", ha dit.

Pel que fa a les xifres d'assistència al cinema i a la recaptació d'algunes pel·lícules espanyoles durant el 2014, Rodríguez assenyala que en el públic ocorre una "qüestió estranya": "Hi ha alguna cosa que falla: o l'opinió no és tan general o és completament falsa".

El director de 'La isla mínima' creu que "el que sí hauria de tenir en compte el Govern és que a la cultura cal cuidar-la una mica més" i creu, que entre d'altres assumptes, hauria de tenir-se en compte retirar l'augment de l'IVA del 21% a la cultura. "En època de crisi, gravar la cultura no té sentit", recalca.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés