Actualitzat 13/04/2016 12:42

El 36 Festival de Torroella de Montgrí tindrà Jordi Savall, Katia Labèque i Viktoria Mullova

Jordi Savall
A.BOFILL

BARCELONA, 13 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El 36 Festival de Torroella de Montgrí (Girona), que es farà del 30 de juliol al 19 d'agost en diferents equipaments de la població, tindrà el violagambista Jordi Savall, la pianista francesa Katia Labèque i la violinista russa Viktoria Mullova.

   Segons ha explicat la directora del certamen, Montse Faura, en un comunicat, el festival explorarà de quina manera la música ha mogut i commogut la humanitat en els últims set segles, amb un viatge del 'Llibre vermell de Monsterrat' del segle XIV fins a l'actualitat, amb un viatge per les sonoritats de la mà de "grans noms" internacionals de la música clàssica i joves promeses.

   La música antiga serà la protagonista d'aquesta edició amb l'Ensemble Micrologus, referent de la interpretació de la música medieval, i oferirà el 2 d'agost la seva aproximació al 'Llibre vermell', un dels pilars de la música en l'Edat Mitjana a la Península.

   El director i flautista italià Giovanni Antonini, al capdavant del seu grup Il Giardino Armonico, es passejarà el 15 d'agost per la música instrumental europea dels segles XVI i XVII en un programa que pren el títol d'una pavana anònima italiana del segle XVI, 'La morte della regione'.

    La Cappella Neapolitana Antonio Florio, coneguda fins al gener passat com Capella della Pietà dei Turchini, repassarà el 7 d'agost les millors composicions barroques de la popular antífona Salve Regina.

   El 18 d'agost, la soprano pamplonesa Raquel Andueza i el seu conjunt La Galanía aprofundiran en les cançons d'amor del segle XVII escrites a Europa en castellà amb un programa que pren el títol de la bogeria d'Henri Le Bailly 'Jo sóc la bogeria'.

   Acadèmia 1750 s'aproximarà el 4 d'agost al classicisme i al primer romanticisme sota el lideratge de Massimo Spadano, i amb el prestigiós violinista italià Giuliano Carmignola com a solista de dos concerts de Wolfgang Amadeus Mozart i Joseph Haydn.

   La programació de música antiga es completa amb Jordi Savall, que aquest any invita a un viatge ple d'emoció i sensibilitat pel cor de les melodies celtes, acompanyat per l'arpista Andrew Lawrence-King i el percussionista Frank McGuire.

   El piano tindrà una important presència de la mà de l'Orquestra Simfònica del Vallès amb el jove pianista rus-lituà Lukas Geniuas --en el seu debut a Espanya--, i sota la direcció de Rubén Gimeno, els qui clausuraran el festival el 19 d'agost.

   El piano també serà el protagonista del recital del basc Joaquín Achúcarro i el rus Nicolai Luganski amb un programa de música romàntica, mentre que en música de cambra, el piano tindrà Katia Labèque i Viktoria Mullova, en un programa que va del classicisme a la música simbòlica amb peces de Toru Takemitsu i Arvo Pärt.

   La programació es completarà amb el concert familiar 'L'ocell prodigiós', una recreació amb música d'Igor Stravinsky, teatre gestual, màscares, titelles i projeccions.

LA VEU A TRAVÉS DELS SEGLES

   El certamen tindrà el recital d'àries i duos d'òpera en una aposta pels joves talents: el tenor de Samoa Pene Pati i la mezzosoprano nord-americana J'Nai Bridges obriran el festival el 30 de juliol.

   Els concerts amb protagonisme de la veu es completen amb el programa titulat 'Of a rose is all my song' en què el prestigiós conjunt vocal britànic Gabrieli Consort recorrerà, sota la direcció de Paul McCreesh, cinc segles de cants d'alabança a la Mare de Déu amb dues de les grans antífones marianes del segle XVI en anglès: el 'Gaude gloriosa Dei Mater', de Thomas Tallis, i el 'Vox patris caelestis', de William Mundy.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés