Publicat 09/08/2016 17:51

100 "tresors enfonsats" en les costes valencianes d'antics jaciments

La mayoría de los restos se encuentran en Alicante y especialmente en Dénia
GVA

VALÈNCIA, 9 ago. (EUROPA PRESS) -

El Centre d'Arqueologia Subaquàtica de la Comunitat Valenciana, dependent de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha inventariat més d'un centenar de restes arqueològiques en el fons de les costes valencianes procedents de jaciments històrics, fruit del treball d'investigació de les últimes dècades.

La majoria d'aquests "tresors enfonsats" es troben a la província d'Alacant per la proximitat de les seves costes a les antigues rutes navals.

Les troballes trobades en el fons del mar es defineixen com a patrimoni cultural subaquàtic si compleixen amb les condicions de posseir rastres d'existència humana amb caràcter cultural, històric o arqueològic; i estar sota l'aigua almenys durant 100 anys, parcial o totalment i de manera periòdica o contínua, tal com estableix la Convenció sobre la Protecció del Patrimoni Cultural Subaquàtic de París de 2001, ratificada pel Govern d'Espanya.

En el cas de la Comunitat, les seves aigües acullen des de restes romanes fins a submarins de la I Guerra Mundial que van naufragar i van escampar el contingut que transportaven, com eines de vaixell, munició, àmfores o àncores.

Per províncies, a Alacant es concentren fins a 133 punts on es troben restes arqueològiques, mentre a València s'han localitzat 50 i a Castelló el número s'eleva a 74, amb troballes com les illes Columbretes o el pas de gent i naus cap a la desembocadura del Roine.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés