Publicat 17/05/2016 16:39

New Holland prova el prototip de tractor de metà en finques de Bodegas Torres a Lleida

Prototipo de tractor de metano
BODEGAS TORRES

Les dues companyies signen un acord de col·laboració per fer el primer assaig de camp a Espanya

LLEIDA, 17 May. (EUROPA PRESS) -

El fabricant de maquinària agrícola New Holland ha mostrat aquest dimarts el funcionament del prototip de segona generació de tractor de metà a la finca de l'Aranyó de Bodegas Torres a Juneda (Lleida), que té una superfície de 175 hectàrees de vinya i 80 d'oliveres.

Bodegas Torres i New Holland, amb seu a Torí, han signat un acord de col·laboració per fer el primer assaig de camp a Espanya del prototip de tractor de metà, ha informat la companyia catalana en un comunicat.

Aquesta iniciativa pionera respon, segons Bodegas Torres, al compromís mediambiental de les dues companyies per explorar fonts d'energies renovables que permetin reduir les emissions de CO2 i a la visió que comparteixen sobre l'agricultura del futur, que passa per l'autogeneració d'energia.

El tractor objecte d'assaig és un vehicle estàndard amb un motor de 6 cilindres i 175 CV de potència, que utilitza gas metà o biometà per funcionar, emmagatzemat en nou cilindres i que té una capacitat total de 300 litres de metà comprimit, equivalent a uns 60 litres de dièsel, que dota el tractor d'una autonomia d'aproximadament mitja jornada en activitats normals.

L'objectiu és que l'explotació generi l'energia que necessita per a les seves activitats i la seva maquinària agrícola a partir dels propis cultius, i reduir així l'impacte ambiental, i això és possible amb el tractor de metà", afirma Ramón Maya, director de màrqueting New Holland per a Espanya i Portugal.

GAS A PARTIR DE RESIDUS

Per a Bodegas Torres, la utilització de metà com a combustible per a les feines a la vinya seria una manera de tancar el cercle del procés de producció i de reduir les emissions de CO2, la principal preocupació del celler per minimitzar els efectes del canvi climàtic.

"Es podria generar biogàs a partir de la digestió anaeròbica dels propis residus agrícoles de l'explotació, així com dels derivats de l'elaboració del vi o brandi, no només deixaríem d'emetre gasos a l'atmosfera sinó que els faríem servir com a combustible per fer tasques a la vinya", ha assenyalat Xavier Sort, director de producció de Bodegas Torres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés